Actueel

Vital Places verdubbelt prijzengeld

Joost Valk van Vital Villages stelt 5.000 EURO in de vorm van procesbegeleiding beschikbaar. Hiervoor zal hij de groep begeleiden in de haalbaarheidsfase. "We kunnen zo sneller van Haalbaarheidsstudies tot haalbaar Projectplan komen waarin ruimtelijke, juridische, planologische en financiƫle haalbaarheid van het Hof-plan verder is uitgewerkt en onderbouwd.

Pauline wint tweede prijs

Pauline Maat was al publiekslieveling met haar Groenste Idee voor 'Tiny huisjes in Haarlemmermeer' De jury beloonde haar met een tweede prijs en zo ontving ze uit handen van wethouder Duurzaamheid een cheque van 5.000 EURO. Een geweldig resultaat voor een vliegende start om haar plannen werkelijkheid te maken, een eigen 'Tiny huis' samen met anderen in een hofje. We gaan vanaf nu direct aan de slag en werken samen aan de eerste Vital Village Hof in Nieuw-Vennep met plaats voor 10 super duurzame 'Tiny huisjes'. Pauline doet dit niet voor haarzelf alleen en haar vriend, ze heeft inmiddels al mede bewoners gevonden die samen met haar willen wonen.

Deze week starten we met de eerste Hofmakers bijeenkomst. We bespreken dan het proces met deze eerste Hofmakers. Blijf op de hoogte van de vervolgstappen via deze pagina en wordt vrienden van de  Facebookpagina