Circulair Water

Circulair water

Ons klimaat verandert, waardoor onze watersystemen onder druk komen te staan. We krijgen te maken met overlast van regenwater, maar juist ook met verdroging. Bronnen voor drinkwater worden schaarser en raken vervuild.

Daarnaast staan we aan de vooravond van de circulaire economie, waarin geen verspilling meer plaatsvindt van natuurlijke hulpbronnen. Dus ook niet van afvalwater, want daarin zit nog water, energie en grondstoffen en die kunnen we opnieuw gebruiken.

Het antwoord op deze ontwikkelingen zijn decentrale, circulaire en klimaatbestendige watersystemen. Mijn Waterfabriek levert deze.

We maken de huisjes, het hofje of woonwijk, waterneutraal of als het moet volledig zelfvoorzienend. Dat doen we aan de hand van de Trias Aqua van Mijnwaterfabriek.

Regenwatergebruik

Regenwater opvangen kan per woning, meerdere wooneenheden, per straat of er hofje.

Dit water kunnen we na filtering al gebruiken voor toiletdoorspoelen en met verschillende nabehandelingen waaronder UV-licht ook gebruiken voor de wasmachine en zelfs douchen.

Drinkwater maken kan ook maar is in Nederland wettelijk nog niet toegestaan. Als particulier kan het wel en wordt er niet op gehandhaafd, maar als verhuurder van woningen mag het (nog) niet.

Meer mogelijkheden vind je op 

www.mijnwaterfabriek.nl

Afvalwater  

We onderscheiden grijswater en zwartwater. Grijswater is het regenwater ongefilterd maar ook reststromen uit de keuken, douche en wasmachine wat relatief eenvoudig te zuiveren is. Op zich is dit water prima te gebruiken door planten en bomen binnen en buitenshuis. Niet als je chemicalien en schadelijke stoffen door de gootsteen of het doucheputje gooit.

Zwart water bevat een grotere hoeveelheid bacteriĆ«n door de poep. 

Ook dit kan op natuurlijke manier gezuiverd worden in een zogenaamd Helofytenfilter.