CONCEPT

Vital Villages een initiatief van Vital Places

In december 2017 presenteerden Joost Valk en Janpeter Eilander hun eerste concept Vital Villages online. Sinds die tijd is het team sterk uitgebreid met onder andere partijen voor infrastructuur, de engineering en verdere ontwerp en realisatie 

In Basic Vital Villages geven we een overzicht van het initiatief: de modules, gemaakt van natuurlijk en gezond materiaal, ingericht met inbouwmodule als badkamer/toilet en keuken, energie komt voor 100% uit zon. Van studentenwoning, zorgwoning, vakantiewoning en bungalow tot en met appartementengebouw. Van de modules zijn vele woningen te maken, één of meerlaags. De marktplaats in occasions en onderdelen is een apart project waaraan gewerkt zodat we in 2030 onze tijdelijke woningen gegarandeerd weer opnieuw gaan gebruiken. Hiermee verhogen we de restwaarde. Wat dacht je van tijdelijke infrastructuur gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan. Dit is nu al volop in ontwikkeling omdat het kan en logische stap is voor Vital Villages. 

Radicaal Circulair geeft weer welke circulaire visies we omarmen om toe te passen in Vital Village, van het bekende Cradle2Cradle tot het model van de Donuteconomie. Van de Nine-Foundations for healthy buildings tot Sociaal  en Inclusief.

Registreer je en neem deel aan Vital Villages. Je krijgt zo toegang tot nog meer informatie. Als je mee wil bouwen aan de groei van Vital Villages geef dat gerust aan. We nodigen je graag uit voor een project of voor een eerstvolgende Vital Villages LAB. Hier worden praktijkcases samen met het team en onze partners verder ontwikkeld.

klik op de afbeelding om naar de Prezi te gaan