Circulair Wonen in Hedendaagse Hofjes

Het creĆ«ren van een Hofje is een van de mooiste manieren om Circulair wonen waar te maken, en dat kan in iedere wijk of woonplaats op een stukje grond van ca 2500 m2. Ken jij zo'n stuk grond? Ben jij op zoek naar een betaalbare kleinere woning voor de duur van minimaal 10 jaar en wil jij graag iets betekenen in het opzetten van zo'n hof? Dan zijn wij op zoek naar jou. Je kunt ons helpen met tips en aansluiten bij een van de lopende initiatieven of wanneer je de mogelijkheid hebt om te helpen bij het opstarten van een nieuwe groep bewoners dan helpen we je met een Hofjes initiatief.

Samen een hofje maken is een proces waar natuurlijk wel wat vrije tijd en energie in gaat zitten. Wij hebben hiervoor proces begeleiding beschikbaar met professionals die je hierbij gaan helpen. De beloning is dat je mee vormgeeft aan je woning en je eigen buurt. Samen bepalen jullie de 'samen-leef-regels'. Van het bijeenbrengen van de eerste Hofmakers en het benoemen van de Hofmeester of Hofdame, het opzetten van een Deelgenootschap en uitwerken van een projectplan tot en met de vergunningen en financiering. Maar ook met de realisatie begeleiden wij de hofmakers met een team van ervaren deskundigen.

Naast de procesbegeleiding helpen we ook bij het visualiseren van de woningen naar ruimtewens en behoeften waaronder ook mogelijk mantelzorg of aanpassingen voor minder validen. Aan alles wordt zo met elkaar gedacht en samen worden de keuzes gemaakt en vastgelegd en zo ontstaat er een hedendaags hofje met eigen identiteit en signatuur van de bewoners. Maar ook met duidelijke afspraken dus wat ieder kan en mag verwachten van elkaar. Wordt het een hofje van creatieven, van verzorgenden, van muzikanten of van diversiteit? Kijk je liever mee van een afstandje en wil je toch graag in zo'n hofje wonen. Ook naar jou zijn we op zoek.