Holz100 - bekend maakt bemindAlle producteigenschappen van Holz100 zijn gecertificeerd door gerenommeerde onderzoeksinstellingen, bijvoorbeeld de universiteiten in Wenen en Graz, de universiteit van de Bundeswehr in München, Fraunhofer Institut Stuttgart, het instituut voor onderzoek naar brandbeveiliging en veiligheid in Linz. Overheidsinstanties hebben ontelbare prijzen toegekend aan Holz100 op het gebied van innovatie, ecologie, bedrijfsefficiëntie en maatschappelijke betrokkenheid: de Oostenrijkse Kamer van Koophandel, het Fonds voor onderzoeksbevordering, de Kamer van Arbeid, de Kathy Beys Foundation, de deelstaten Salzburg en Upper Oostenrijk. Deze awards zijn niet alleen een eer, maar ook een inspiratie om ons te dwingen om in de toekomst geweldig werk voort te zetten. Last but not least is Holz100 het eerste bouwsysteem dat ooit een GOLD cradle to cradle-certificering heeft ontvangen.
Het internationale Holz100-patent garandeert dat we originele producten onder het merk Holz100 aanbieden. 


Vragen en antwoorden


Hoe draagt dit bouwsysteem bij aan gezondheid?


Natuurlijke gezondheid - Gezond leven Het huis is geschikt voor mensen met allergieën vanwege de schimmelresistentie van het 'maan'hout dat we gebruiken en de natuurlijke vermindering van huishoudelijk stof door massief hout.


Voordeel: gezonder leven, 100% vrij van ontgassing

Hoe draagt massief hout bij aan woooncomfort?


De massa Holz100 die het huis in de winter aangenaam warm maakt en in de zomer aangenaam koel is, compenseert schommelingen in temperatuur en vochtigheid. Deze natuurlijke airconditioning is mogelijk met muren, daken en plafonds gemaakt van 100% hout. Een Holz100 huis is een oase van welzijn met een ademende natuurlijke isolatie, opslag en buffering. Het Holz100-systeem behaalt opmerkelijke resultaten voor het warmhouden in de winter, waarbij het 360 uur duurt om af te koelen van 21 graden naar 0 graden Celsius 

Voordeel: natuurlijk comfortabele woonomgeving

Wat is het verschil met CLT ?


Cross Laminated Timer staat voor verlijmde wanden vloeren en daken van naaldhout. 

Holz 100 is puur massief hout, onbehandeld en vrij van lijmen of giftige chemicaliën. Zo draagt het bij aan optimaal binnenklimaat waar muren vrij zijn van schimmel en condensatie. De unieke houten gestapelde constructie resulteert in geen luchtlekkage, geen krimp en geen koudebruggen. 

Voordeel: een huis dat overal ademt en een garantie van 50 jaar tegen schimmel en condens.

Hoe weten we dat er verantwoord bosbeheer plaats vindt?

Alleen duurzaam, FSC en PEFC gecertificeerd hout, geoogst op het juiste moment, wordt gebruikt voor Holz100. Dit hout biedt bijna geen voeding meer voor ongedierte op dat moment en is daardoor van nature schimmelwerend. Het is dichter, daarom natuurlijk duurzamer. 

Voordeel: herbruikbaarheid voor toekomstige generaties is gegarandeerdd

Hoe worden deze wanden eigenlijk gemaakt zonder lijm of toevoeging?

Houten wand-, vloer-, en dakelementen worden verticaal, horizontaal en diagonaal gelaagd in compacte montagedelen. Stofdroge beukenhouten deuvels worden door de lagen gedreven om ze te verbinden. Op zijn plaats absorberen de deuvels resterend vocht uit de lagen en zwellen op om permanent met het omringende hout te verbinden, zoals takken en hun boom. Deze deuvels verbinden krachtige afzonderlijke lagen hout tot één massief dik pakket. 

Voordeel: niet-verontreinigd materiaal zorgt voor een natuurlijk en gezond bouwproduct.

Hoe draagt Holz 100 bij aan flexibel en sneller bouwen?

Muren, vloeren en daken kunnen worden gemaakt in diktes van 12 tot 40 cm. Productietekeningen worden gemaakt op basis van individuele plannen en klantvereisten. Dit maakt een hoog niveau van prefabricage mogelijk. Groeven en uitsparingen voor elektrische bedrading, ramen, deuren en andere constructiedetails zijn onderdeel van de geprefabriceerde elementen. Dit minimaliseert de inspanningen die nodig zijn ter plaatse en helpt geld en tijd te besparen bij het opvoeden. De bouwsnelheid is een groot voordeel in natte en koude klimaten. 

Voordeel: mogelijkheid voor zowel standaardisering en individueel op maat gemaakte woning in kortere bouwtijden

Heb ik wel ontvangst met mijn mobiele telefoon in huis? 

Voor bewoners van het huis beschermt Holz100 bijna volledig tegen hoogfrequente straling (bijv. Afkomstig van zendmasten van mobiele telefoons) zonder het magnetisch veld van de aarde te verstoren. U maakt zelf de keuze voor een Wifi aan of uit in de woning voor bereikbaarheid van computer, tablet of telefoon, u kunt kiezen voor rust in een massief houten woning.

Voordeel: bescherming tegen de gevaren van hoogfrequente straling.

Hoe gedraagt Holz 100 zich akoestisch gezien? 

We zijn omringd door lawaaierige wegen, luchtverkeer, bedrijven in de buurt, muziek en geluid van radio's, tv's en computers. Dit heeft allemaal invloed op de kwaliteit van onze slaap. Het is dus belangrijker dan ooit om je terug te trekken en te ontspannen op een rustige plek. Op het gebied van geluidsisolatie heeft Holz100 de normen keer op keer opnieuw gedefinieerd. Dankzij de dubbellaagse wanden en de specifieke plafondconstructie overtreft onze geluidsisolatie ver boven de huidige normen. 

Voordeel: een rustige sfeer in uw huis regenereert uw kracht en zorgt voor een diepe en gezonde slaap.

Is mijn huis in Holz100 wel brandveilig? 

Een massief houten constructie is langer bestand tegen vlammen dan enig ander bouwmateriaal. De ondersteunende kernlaag van een Holz100-muur is goed beschermd in het midden van de muur. In geval van brand komen er geen giftige dampen vrij en is de oppervlaktetemperatuur aan de kant tegenover het vuur vrijwel niet verhoogd. Holz100-wanden worden gebruikt als brandmuren. 

Voordeel: veiliger dan gewapend beton in geval van brand

Is Holz 100 ook bestand tegen natuurkrachten als aardbevingen, stormen en overstromingen?

Holz100-huizen hebben talloze aardbevingen in Japan overleefd zonder enige schade. Ze hebben de sterkste stormen in Duitse kustgebieden getrotseerd, hebben geen grote overstromingsschade en zijn gemakkelijk en snel weer bewoonbaar na overstromingen. Het Holz100-systeem biedt nieuwe en fascinerende mogelijkheden voor het bouwen van gebouwen met meerdere verdiepingen in de woningbouw en commerciële sectoren.


Voordeel: veilig en zorgeloos wonen met het oog op natuurkrachten

Kan er geen condensatie probleem optreden waardoor het hout gaat rotten?


Omdat een Holz100-wanden alleen uit hout bestaan, heeft deze geen overgangen tussen verschillende materialen met verschillende lagen, waardoor de damp doorlatendheid en de luchtvochtigheid zou kunnen variëren. Het hout ademt als vanzelf en regelt op natuurlijke wijze het binnenklimaat. De luchtdichtheid zorgt voor geen onnodig warmteverlies. 

De buitenbekleding dienen wel dampopen aan gebracht te worden.

Voordeel: gezond binnenklimaat met energie-efficiëntie

Hoe zit het met de CO2 footprint?

De energie die wordt verbruikt om Holz100 te produceren, is extreem laag. In vergelijking met baksteen of gelijmde materialen op houtbasis zijn geen energieverslindende ovens of chemische lijmen noodzakelijk. Holz100-wanden zijn uitsluitend gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en onze fabriek is de enige die huizen produceert die alleen zonne-energie gebruiken en meer energie produceren dan zij gebruikt. 

Voordeel: de mogelijkheid om een ​​vollledig CO2-neutraal en milieuvriendelijk huis te bouwen.