Massief Hout

Holz 100

De buitenwanden en daken van de huizen worden gemaakt van massief hout. Holz100 bouwsysteem bestaat uit 100% (maan)hout. Het hout is met kennis van bosbouw en de natuur op juiste wijze gekapt, gedroogd en bewerkt. Van nature schimmelwerend.. 

Met dit unieke gepatenteerde systeem maakt Thoma al decennia lang wanden, vloeren en daken van hout met zeer gunstige en gezonde eigenschappen voor de bewoner. 

Prefab

Door de wanden van de modules te engineren als componenten zijn ze toepasbaar in enkele, dubbele eenheden, in bungalows en villa's of ook andere gebouwen binnen Vital Villages.

Prefabricage, goede montage en demontage maken dat de elementen  tot wel 400 jaar mee kunnen gaan. Zij zijn 100% herbruikbaar en recyclebaar zonder schade voor het milieu.

Ervaring 

Inmiddels staan er ruim 2500 woningen, hotels en appartementen in Duitsland, Oostenrijk en andere plaatsen in de wereld. We kunnen tot 9 lagen hoog bouwen met hout. 

Veiligheid, gezondheid en flexibel bouwen staan voorop. Aardbeving-bestendig als het moet, brandveilig, vochtbestendig, beschermend tegen straling en hiermee wordt comfortabel en veilig onze standaard. Het zit allemaal al in dit systeem.